poniedziałek, 24 lutego 2014

Przekąski dla niemowląt


Chrupki kukurydziane


Skład: proso, kukurydza, witamina B1

Wafelki ryżowe


Skład: ryż, ryż pełnoziarnisty, sok jabłkowy, przecier jagodowy, sok marchwiowy z soku zagęszczonego.
Skład: ryż, ryż pełnoziarnisty, sok jabłkowy.

Ciasteczka

Skład: mąka pszenna 47%, cukier, skrobia pszenna, oleje roślinne, mleko chude w proszku, substancja spulchniająca (wodorowęglan potasu), wyciąg z wanilii, tiamina (witamina B1).

Skład: mąka pszenna, mąka pszenna z pełnego ziarna, zagęszczony sok jabłkowy 18%, oleje roślinne, wyciąg z jabłek, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu), witamina B1.

Skład: mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny, odtłuszczone mleko w proszku, substancje spulchniające (kwaśny węglan amonu i kwaśny węglan sodu), białka mleka, ekstrakt jęczmienny, składniki mineralne (dwufosforan żelazawy, fosforan trójwapniowy), sól, witaminy (C, niacyna, kwas pantotenowy, B1, B2, B6, D), emulgator (lecytyna sojowa), aromat (wanilina).




Skład: mąka orkiszowa z pełnego przemiału ziarna (61%), syrop ryżowy, masło, proszek bananowy, witamina B1.


Skład: mąka pszenna 50%, syrop ryżowy, masło skoncentrowane, suszony sproszkowany banan, witamina B1.

Sucharki


Skład: Mąka orkiszowa typ 550 ( rolnictwo biodynamiczne) - 83%, otręby orkiszowe (9%)- (rolnictwo ekologiczne), olej palmowy, drożdże, sól morska, mąką z łubinu, witamina B1.


  • Przekąski przeważnie zawierają cukier i w niektórych przypadkach sól- nie powinny więc być jedzone z zbyt dużych ilościach. 
  • Najlepiej aby były dodatkiem do drugiego śniadania lub podwieczorku, albo ewentualnie deserem po obiedzie. 
  • Ciasteczka zawierają mleko lub masło dlatego nie powinny ich jeść dzieci ze skazą białkową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz