Chrupki kukurydziane
Skład: proso, kukurydza, witamina B1
Wafelki ryżowe
Skład: ryż, ryż pełnoziarnisty, sok jabłkowy, przecier jagodowy, sok marchwiowy z soku zagęszczonego.
Skład: ryż, ryż pełnoziarnisty, sok jabłkowy.
Ciasteczka
Skład: mąka pszenna 47%, cukier, skrobia pszenna, oleje
roślinne, mleko chude w proszku, substancja spulchniająca
(wodorowęglan potasu), wyciąg z wanilii, tiamina (witamina B1).
Skład: mąka pszenna, mąka pszenna z pełnego ziarna,
zagęszczony sok jabłkowy 18%, oleje roślinne, wyciąg z jabłek,
substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu), witamina B1.
Skład: mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny, odtłuszczone mleko w proszku,
substancje spulchniające (kwaśny węglan amonu i kwaśny węglan sodu),
białka mleka, ekstrakt jęczmienny, składniki mineralne (dwufosforan
żelazawy, fosforan trójwapniowy), sól, witaminy (C, niacyna, kwas
pantotenowy, B1, B2, B6, D), emulgator (lecytyna sojowa), aromat
(wanilina).
Skład: mąka
orkiszowa z pełnego przemiału ziarna (61%), syrop ryżowy, masło,
proszek bananowy, witamina B1.
Skład: mąka pszenna 50%, syrop ryżowy, masło skoncentrowane, suszony sproszkowany banan, witamina B1.
Sucharki
Skład: Mąka orkiszowa typ 550 ( rolnictwo biodynamiczne) - 83%, otręby orkiszowe (9%)- (rolnictwo ekologiczne), olej palmowy, drożdże, sól morska, mąką z łubinu, witamina B1.
- Przekąski przeważnie zawierają cukier i w niektórych przypadkach sól- nie powinny więc być jedzone z zbyt dużych ilościach.
- Najlepiej aby były dodatkiem do drugiego śniadania lub podwieczorku, albo ewentualnie deserem po obiedzie.
- Ciasteczka zawierają mleko lub masło dlatego nie powinny ich jeść dzieci ze skazą białkową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz